12 mar. 2011

Prajitura Negresa

Ingrediente
Blat: 6 galbenusuri, 250 gr margarina, 30 gr cacao, 200 ml lapte, 1 praf de copt stins in otet, 150 gr zahar, faina , vanilie, 1 praf de sare. Bezea: 6 albusuri, 150 gr zahar.
 
Mod de preparare
Intr-un vas omogenizam margarina alfiata ( topita putin) cu zaharul, se adauga galbenusurile, praful de copt stins, sare, vanilie si amestecam . Se adauga cacao, faina, si amestecam pana obtinem o compozitie ca de chec. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit. Se coace la foc potrivit. Separat se bat albusurile cu zahar pentru bezea. Cand blatul s-a copt se adauga compozitia de bezea si se introduce in cuptor. Se lasa la foc mic pana se intareste bezeaua. Cand este gata se lasa sa se raceasca. Se portioneaza dupa preferinta.
 
Mod de servire
Se serveste ca desert.
 
 

Niciun comentariu: