Iata reteta pentru sarmale de post:
Ingrediente:
- o varza murata,
- un morcov,
- un pahar cu orez,
- 150 gr. de seminte de dovleac,
- 2 cepe,
- vin alb,
- 3 rosii bine coapte ( sau bulion de casa)
- sare,
- piper,
- cimbru.
- Varza se desface si se spala in apa rece, se curata de cotoare si se pune deoparte.
- Orezul se fierbe 5 minute si se spala cu apa rece. Morcovul se da pe razatoarea mica si se caleste impreuna cu ceapa.
- Semintele de dovleac se macina si se cern, iar faina obtinuta o amestecam cu orezul si ceapa calita, cu sare piper macinat si cimbru ( dupa gust).
- Din compozitia obtinuta se fac sarmalele cu foile de varza si se aseaza in oala de pamant, alternand randurile de sarmale cu varza tocata si cubulete de rosii si cimbru.
- Se face un amestec de apa cu vin alb ( 3 parti apa si 1 parte vin) si se umple oala pana acopera sarmalele.Deasupra punem cateva foi de varza pt. a nu se arde randul de sus. Se da la cuptor si se lasa la foc mic pana fierb. Daca scade zeama, se completeaza cu aceiasi combinatie de apa cu vin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu